30-01-12

ZONDAG 29/01/2012 - Molenstede (Vlaams-Brabant)

Molenstede (Vlaams-Brabant) 07.00-15.00u

Winterwandeling 4-8-12-20 km

Organisator: Kwb Molenstede (B 059)
Demessemaeker H. - 013/32 65 51 - hans.demessemaeker@telenet.be

 

Start: O.C. Molenhuis
Dorpsstraat
3294 Molenstede
Kaart

 

Onze eerste wandeling van 2012 vertrekt in het Molenhuis te Molenstede. Er zijn twee lussen van 10 kilometers die ingekort kunnen worden tot 5, 6 en 7 kilometers. De eerste lus begint met een beklimming naar het Molenveld om dan langs de Remakshoeve verder te wandelen naar Katsenberg. Juist voor Katsenberg gaan de 5 en 6 kilometer wandelaars door het natuurgebied van de vallei van het zwart water naar de aankomstplaats. De wandelaars van de 10 kilometer kunnen aan de rechterzijde het unieke natuurgebied Castelt bewonderen. Door de bossen rond het kasteel van Arendschot wandel je dan verder tot in Okselaar. Wandelaars die graag even rusten kunnen dit doen op de camping De Stille Kempen. Van daar uit wandel je verder door Asdonk en Dassenaerde. Door de prachtige natuur van de vallei van het zwart water wandel je tot slot verder met de mensen van de kleine afstanden.
De tweede lus vertrekt via Het Zand naar het jeugdopleidinscentrum van voetbalclub KFC-Diest aan het Berkenhof waar de wandelaars van de 7 kilometer verder stappen naar de Lange Berg. Wanneer je dan aan de linkerkant een prachtige holle weg ontdekt dan weet je dat je terug samen komt met de andere wandelaars. De wandelaars van de 10 kilometer stappen verder naar de Lazarijberg waar ze een mooi uitzicht hebben over het vliegveld van Schaffen. Eenmaal aangekomen aan de voetgangersbrug van het station van Diest kun je een rust nemen door gebruik te maken van de brug en één van de horecazaken te bezoeken aan de stationsomgeving. Vanaf de brug komen we bij een holle weg waar we samen verder wandelen met de kleine afstanden. We wandelen dan verder via het Grasbos en Blaasveld naar de aankomstplaats.

Bij deze koude winterdag, kozen we zoals gewoonlijk voor de wandelafstand van 12 km.
Deze wandeling is verdeeld tussen 7,2 km en 6,1 km. De wandeling was over de ganse lijn een zéér mooie en afwisselende wandeling, bos- veld en verhaarde wegen. Proficiat aan de organisatie !

Molenstede5.jpg

Molenstede2.jpg

Molenstede1.jpg

Molenstede.jpg

Molenstede3.jpg

Molenstede4.jpg

09:52 Gepost door Martine en Steven in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.